Keho-mieli-tunne

Tunteiden juurisyy

Piditkö tästä? Jaa se muillekin

Luulitko jo käsitelleesi vanhat tunnetraumat (ja moneen kertaan), mutta sitten ne taas nosti päätään. Tunteet ovat järjestäytyneet kehossa aina kerroksiin. Kerros kerrokselta niitä myös puhdistetaan ja aina välillä on seesteisempää. Silloin saattaa luulla, että on käsitellyt jo kaiken.

Tunteita ei kuitenkaan voida hoitaa kerralla pois, sillä ihminen musertuisi sellaiseen. Jos tuntuu vahvasti siltä, että on jo hoitanut mielestään tietyn tunnetrauman, mutta aina välillä kokee takauman, niin silloin usein jäljellä on vielä tunteen juurisyy. Se on se hetki, milloin tunne on ensimmäisen kerran asettunut taloksi kehoon. Sen jälkeen kehossa on ns. koukku, johon seuraava saman tunteen aiheuttama reaktio tarttuu ja jää kiinni.

Tunteiden puhdistaminen tapahtuu siten, että ensin hoidetaan päällimmäinen tunnejumi ja sitä mukaa aina juurisyyhyn saakka. Kun mieleen nousee jotain tosi vanhoja juttuja, niin tietää, että ollaan jo lähellä juurisyytä.

Juurisyyn hoitaminen on iso juttu


Juurisyyn hoitaminen ja puhdistaminen on sen verran iso asia, että ihmisen pitää olla siihen valmis. Pitää olla valmis kohtaamaan sen ensimmäisen reaktion aiheuttama syy. Eli esimerkiksi miksi pelkään läheiseni menettämistä juuri nyt, vaikka olen mielestäni käsitellyt jo menettämisen pelon itsessäni. Mutta nyt vasta minä olen valmis kohtaamaan ja puhdistamaan tämän juurisyyn, jonka jälkeen minussa ei ole enää koukkua menettämisen pelolle.


Jos tuntuu, ettei ole valmis kohtaamaan tiettyjä tunteita, niin juurisyy ei poistu. Ihmisen korkeampi tietoisuus tietää mihin ihminen on valmis ja sen mukaan puhdistamista joko tapahtuu tai sitten ei tapahdu.


Jos sen sijaan tuntee olevansa valmis päästämään jo irti jostain tietystä juurisyystä, niin voi miettiä kuinka suuri mahdollisuus se on päästä eteenpäin? Suorastaan vau, kuinka mahtava tilaisuus on nyt tullut päästää tästä tunteesta ja sen juurisyystä irti.


Tämä on muuten loistava keino kohdata ihan mikä tahansa vastoinkäyminen tai negatiivinen tunne. Sanoa siis, vau mikä mahtava tilaisuus kohdata ja käsitellä tämä tunne itsessäni.

Piditkö tästä? Jaa se muillekin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *