Keho-mieli-tunne

Kehosi kunniaksi

Piditkö tästä? Jaa se muillekin

Fyysinen kehosi ei ole pelkästään luista, lihaksista ja elimistä tehty kone tai sielusi kulkuväline. Henkiseltä tasolta katsottuna kehosi on tietoisuutesi heijastuma.

Kehosi on siis jatkuva heijastuma sinusta itsestäsi tässä maailmassa. Se on oikeastaan kokonaisin heijastuma todellisesta sinusta eli paljon enemmän kuin ajatuksesi ja tunteesi yhteensä.

Jokainen kehosi solu kuuntelee kyllä ajatuksiasi ja tunteitasi eli et voi reagoida maailmaan vaikuttamatta soluihisi ja sitä kautta kehoosi. Ilman kehoasi et voi myöskään saada yhteyttä maailmankaikkeuteen eli näin ollen kehosi on myös henkisen kehityksesi väline.

Virittäydy maailmankaikkeuden taajuudelle

Jokainen henkinen ihminen haluaa virittäytyä maailmankaikkeuden taajuudelle. Et voisi tehdä sitä ilman kehoasi, mutta myös virittäytymisen laadukkuus riippuu monesta tekijästä kehossasi.

Esimerkiksi stressi ja unenpuute haittaavat refleksejä ja sumentavat havaintokykyäsi. Myös esimerkiksi teollinen höttöruoka tylsistyttää mieltä ja tekee siksi päätöksistä vähemmän luotettavia. Jos kehosi biologinen energia on siis sairauden, uupumuksen tai stressin vuoksi kulutettu loppuun, niin myös henkinen energiasi on väistämättä lopussa.

Mielellä ja keholla on yhteys

Mielen ja kehon välinen yhteys muodostuu sadasta miljardista toisiinsa ja lisäksi triljooniin kehon soluihin kytkeytyneestä neuronista eli hermosolusta. Se ei ole siis vain yksi tietty kanava.

Sama pätee myös vuorovaikutukseen maailman kanssa. Vastaanotat tietoa ulkopuoleltasi muun muassa kehosi aistien avulla. Tieto syöksyy aivoihisi hermosolujen välityksellä ja aivosi antavat käskyn reagoida. Käsky viestitään jälleen hermosolujen avulla kaikkiin kehosi soluihin, jotka sitten reagoivat. Kaikki tieto ulkopuoleltasi alkaa siis kehosta ja loppuu myös kehoon.

Kun ymmärrät kehosi koko olemuksen olevan heijastumaa, niin vastuun ottaminen siitä ei enää tarkoitakaan pelkästään terveellisen ruoan valitsemista tai kuntosalin jäsenyyttä.

Ajattele niin, että samalla kun kehosi suodattaa maailmaa aineenvaihdunnan kautta eli ottaa sisäänsä ruokaa, vettä ja ilmaa, se samalla suodattaa jokaisen kokemuksen mitä koet. Tämä tarkoittaa siis sitä, että jokainen kokemus käyttää tuota ruoan, veden ja ilman tuottamaa energiaa kehossasi.

Kehosi kemialliset reaktiot muuttavat tämän yhdistyneen ”raakamateriaalin” sinun kokemukseksi ja otat ne haltuusi kirjaimellisesti jokaisen näkö, kuulo, maku, haju ja tuntohavainnon myötä. Mikä kerran oli sinun ulkopuolellasi on nyt sinun sisäpuolellasi ja kiitos solumuistin, niin se todennäköisesti pysyy luonasi jonkun aikaa.

Mitä sinä annat, sitä sinä saat

Tämä näkökulma ei muuta mitenkään terveellisten elämäntapojen perusperiaatteita eli tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota, säännöllistä liikuntaa ja riittävää unta ja stressinhallintaa. Näkökulma lähestyy kuitenkin sitä yksinkertaista totuutta eli että kehosi on täällä palvelemassa sinua. Se ei kuitenkaan voi antaa sinulle enempää kuin mitä sinä annat sille.

Se ei voi muuttaa epäterveellisiä elämäntapojasi terveellisiksi eikä se voi muuttaa istumista liikunnaksi.

Jos siis ymmärrät kehosi aineellisen muodon saaneeksi tajunnaksi, niin on selvää, että sillä on paljon enemmän annettavaa tietoisuutensa kautta.

Tiedät, että kehosi tietoisuuden lahja on sinun käytettävissäsi silloin, kun keho tuntuu kevyeltä, seesteiseltä, joustavalta, tasapainoiselta ja energiseltä ja nopealta reagoimaan. Nämä ovat siis tärkeitä ominaisuuksia henkiselle ihmiselle ja ne voit kaikki saada käyttöön ottamalla vastuun kehostasi.

Piditkö tästä? Jaa se muillekin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *